SMANJENJE GUBITKA HRANE NA PRIRODAN NAČIN

Prema FAO-u 17 posto ukupnog jogurta godišnje odlazi u otpad u EU, što iznosi 1,5 milijuna tona jogurta. 80 posto otpada odnosi se na istek datuma,  koji istječe u opskrbnom lancu ili u hladnjaku potrošača. Potrošači u svijetu traže hranu koja je manje obrađena i proizvedena bez umjetnih sastojaka. Stoga je ključna dilema proizvođača hrane kako osigurati da je hrana svježa, i isto vrijeme da traje duže bez upotrebe kemijskih dodataka.

Globalna tvrtka za biološku znanost, Chr. Hansen,nedavno je pokrenula novu generaciju prirodnih mliječnih kultura koje pomažu riješiti ovu zagonetku. Chr. Hansen koristi prirodne bakterije kako bi odgodio kvarenje u mliječnim proizvodima i time produžio rok trajanja. Bioprotektivne kulture mogu produljiti rok trajanja za najmanje sedam dana. Istaknuli su kako bioprotektivne kulture mogu se koristiti za čuvanje hrane svježom i sigurnom za mliječne proizvode, meso, dimljeni losos i gotove salate.

Komentiranje nije dozvoljeno.