ROVINJSKI PROČISTAČ KRAJEM GODINE U PROBNOM RADU: 134 milijuna kuna vrijedna investicija

Rovinjski pročistač trebao bi biti pušten u probni rad krajem godine. Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda, visoke, membranske tehnologije na lokaciji Cuvi čija je ugovorena vrijednost nešto više od 134 milijuna kuna gradi se u sklopu „Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj“.

Foto: Odvodnja Rovinj

Ovih dana završavaju grubi konstrukcijski radovi, a dostavljena je i oprema za mehanički predtretman te se očekuje skori početak ugradnje, ističu iz Odvodnje Rovinj. „Završetak radova izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi planiran je do kraja ove godine kada je predviđeno puštanje uređaja u probni rad. Po završetku radova, grad Rovinj-Rovigno dobit će suvremeni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s MBR tehnologijom i III. stupnjem pročišćavanja“, naglašavaju i nadodaju kako se, osim UPOV-a, gradi i povratni cjevovod koji će omogućiti ponovno korištenje pročišćene otpadne vode za navodnjavanje sportskih terena i zelenih površina u kampovima. Radovi na povratnom cjevovodu približavaju se kraju, procijenjena je realizacija od 95%. Cjevovod je postavljen u cijeloj predviđenoj dužini te su u tijeku završni radovi.

Dodajmo još i kako je Odvodnja Rovinj nedavno dobila i građevinsku dozvolu za 19 milijuna kuna vrijedno postrojenje za solarno sušenje mulja vrijednog te se uskoro očekuje početak izgradnje.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.