CETINSKI VODOVOD DOBIO 400 POSTO SKUPLJU PONUDU OD HEP-a: Cijena kubika vode mogla bi porasti s četiri na sedam kuna

Direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske Krajine Josip Mioč za Hinu je izjavio kako bi najavljenim poskupljenjem električne energije cijena kubika vode za građane trebala s četiri porasti na sedam kuna, a za poduzetnike sa šest na deset kuna. Mioč je to izjavio nakon što je dobio ponudu HEP-a kojom se njihova usluga povećava za više od 400 posto.

Upravo je HEP bio jedini ponuditelj za jednogodišnju opskrbu električnom energijom s ponudom od 10,4 milijuna kuna, dok je prošlogodišnja cijena bila 2,4 milijuna kuna. „Trenutna situacija vezana za električnu energiju je neodrživa te se nadamo kako će se što prije naći rješenje za našu i tvrtke slične nama koje se bave socijalnom kategorijom, odnosno vodnim uslugama”, rekao je Mioč.

Da je ovakvo povećanje nedopustivo drži i gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj koji je najavio da će se boriti svom snagom da zaštiti narod “od bespotrebnog harača koji ga gura ispod ruba siromaštva”. „U Saboru sam predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću predložio raspisivanje javne nabave kako bi se dobila jedinstvena cijena HEP-ovih usluga za sve vodovode kao i Vodovod i odvodnju Cetinske krajine, ali ni to nije urodilo plodom“, napisao je Bulj u priopćenju.

Komentiranje nije dozvoljeno.