RADOVI NA VODNOKOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI U DALMACIJI: Potpisani ugovori za aglomeraciju Kaštela – Trogir

U Splitu su potpisani Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir. Ugovore su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split Tomislav Šuta.

Tim će projektom 8.600 domaćinstava  dobiti priključak na mrežu javne odvodnje, a 1.600 će ih se priključiti na javnu vodoopskrbu. – Stanovnici na području od Kaštela do Trogira, Okrug i dijelom i na Čiovu dobit će nakon desetljeća mogućnost da konačno vodoopskrbu i odvodnu reguliraju na jedan pravilan način – rekao je ministar Ćorić.

Projekt obuhvaća izgradnju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje na području grada Kaštela i grada Trogira te izgradnju i nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a razdoblje provedbe projekta je do prosinca 2023. godine.  Vrijednost projekta je 1,43 mlrd. KN s PDV-om, a ukupni prihvatljivi troškovi iznose 1,15 mlrd. KN, od čega 803,2 mil. KN čine EU sredstva. Preostalih 347,8 mil. KN u projektu će osigurati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 139,1 mil. KN) te Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split (69,5 mil. KN).

Komentiranje nije dozvoljeno.