RADNI SASTANAK O SURADNJI IZMEĐU FONDA I GRADA PULE: „Pula će biti zeleni grad!“

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i gradonačelnik Pule Filip Zoričić održali su radni sastanak na temu projekata koje Fond sufinancira. Između ostalog, razgovaralo se o sufinanciranju električnih plovila, sanaciji odlagališta, centru za gospodarenje otpadom Kaštijun te projektima za koje su osigurana sredstva iz EU fondova.

„Naša intencija je da Pula bude „zeleni“ grad i u tom kontekstu razgovarali smo o temama koje su vezane uz okoliš. Nadalje, Grad Pula ide s inicijativom lokalne brodske linije koja će povezivati električnim brodom Pulu, Štinjan i otočje Brijuni. Nadalje, razvijamo prostor zelene industrije i u kontekstu izgradnje sortirnice kada ćemo moći razgovarati o cirkularnoj ekonomiji. Današnji radni sastanak s predstavnicima Fonda kontinuitet je nastavka suradnje Grada s državom i to je dobar razvojni put Grada Pule“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Direktor Fonda Siniša Kukić predstavio je javne pozive vrijedne 877 milijuna kuna planirane u ovoj godini i izrazio zadovoljstvo sastankom u Puli. “Osim aktualnih projekata koje zajednički provodimo danas sam gradonačelniku predstavio 23 javna poziva vrijedna 877 milijuna kuna koja su planirana za ovu godinu. To je najveći iznos koji je ikada izašao iz Fonda. Izuzetno sam zadovoljan kako je radni sastanak održan kao i pripremljenošću svih stručnih službi Grada Pule. Ovo je početak jedne lijepe suradnje u ovoj godini“, rekao je.

Foto: FZOEU

Direktor tvrtke Pula Herculanea Robi Fuart podsjetio je na konkretne projekte koji su već u realizaciji u tom komunalnom poduzeću, a o kojima se razgovaralo na sastanku, poput selektivnog prikupljanja otpada i solarizacije krovova za koje je već izrađena dokumentacija. „Radit će se i dokumentacija za reciklažno dvorište, sortirnicu i kompostanu“, najavio je Fuart.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici gradskih komunalnih poduzeća, dok su u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti nazočili predstavnici sektora za energetsku učinkovitost, fondove Europske unije, za gospodarenje posebnim kategorijama otpada i zaštite okoliša.

Komentiranje nije dozvoljeno.