PROJEKT DESETLJEĆA U NINU: 53 mil. EUR za izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže

Početkom godine potpisan je povijesni ugovor za područje Nina i susjednih općina, a oko 70 posto vrijednosti financirat će se iz fondova Europske unije. „Izgradnja vodovodnog i kanalizacijskog sustava uvelike utječe na naš turizam i poboljšava kvalitetu života stanovnika. Bez ovog nema razvoja“, istaknuo je za Slobodnu Dalmaciju Emil Ćurko, gradonačelnik Nina prilikom potpisivanja ugovora.

Nositelj projekta je Vodovod Vir, a nakon što se provede postupak javne nabave i potpiše ugovor s izvođačem, započet će radovi na izgradnji aglomeracije Nin – Privlaka – Vrsi. Projekt predviđa izgradnju 102 kilometra kanalizacijske mreže, 30 kilometara sanacije vodovoda, 34 crpne stanice te podmorski ispust duljine 5 kilometara te nabavu uređaja za pročišćavanje vode za ekvivalent 26.000 stanovnika.

Navedeno poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture obuhvaća 11 naselja, a uz sredstva za projekt aglomeracije Nin – Privlaka – Vrsi, dosadašnja i buduća ulaganja u virsku vodovodnu i kanalizacijsku mrežu dosežu iznos od čak 133 mil. EUR odnosno 1 mlrd. KN.

Komentiranje nije dozvoljeno.