PRILAGOĐENE AKTIVNOSTI KOMUNALNIH TVRTKI: Priopćenja za građane i korisnike

Podrazumijeva se kako su komunalne tvrtke formacijski dio kriznih timova, a zbog prirode posla usko surađuju s državnim i lokalnim vlastima. Vodne komunalne tvrtke se ovih dana uglavnom oglašavaju s priopćenjima o uobičajenoj zdravstvenoj ispravnosti vode, investicije se usporavaju ili se zaustavljaju, a komunalne čistoće odrađuju nužne dezinfekcijske aktivnosti i pojačano čišćenje ulica, ne sakupljaju glomazni otpad, zatvorena su reciklažna dvorišta, tržnice su otvorene pa zatvorene i ponovno dijelom u funkciji, dok je javni prijevoz zaustavljen.

U 21. stoljeću veliki dio populacije je online, pojedinac dnevno dobiva i prati tisuće informacija i nekako u javnosti prevladava dojam zadovoljstva radom ključnih pojedinaca koji su zaduženi za zdravstvenu situaciju i koji upravljaju Stožerom civilne zaštite.

Nadamo se kako će njihovo vodstvo i njihove prognoze biti točne i opravdane te kako na kraju pandemije groblja i pogrebnici neće postati uska grla kao što je to slučaj u Italiji i Španjolskoj, gdje se lijesovi prevoze u vojnim konvojima puneći crkve i druge priručne lokacije.

Komentiranje nije dozvoljeno.