PREDSTAVLJANJE POSTROJENJA ZA UPLINJAVANJE OTPADA: DOK-ING Energo nudi rješenje za proizvodnju vodika iz otpada

Osim novih tehnologija za kompostiranje, na konferenciji Rješenja za otpad: Kompostiranje i energetska oporaba predstavit će se i najnovija rješenja za energetsku oporabu otpada. Tvrtka DOK-ING Energo članica je grupacije DOK-ING i specijalizirana je za proizvodnju postrojenja za uplinjavanje raznovrsnog otpada u sintetizirani plin bogat vodikom. Cilj tvrtke je omogućiti krajnjim kupcima, privatnim i javnim investitorima, energetsku neovisnost uz rješavanje gorućeg pitanja zbrinjavanja otpada.

Tvrtka također razvija napredna rješenja iskorištavanja krutih ostataka, dobivenih uplinjavanjem otpada, u građevinarstvu, a bavi se i razvojem naprednih metoda elektrolize vode. Članica je  uglednih udruga za promicanje vodikovog gospodarstva, a to su Clean Hydrogen Alliance i Hydrogen Europe, a aktivno sudjeluje i u radu Grupacije za vodik pri HGK.

Tim tvrtke čine znanstvenici koji se bave energetikom i kemijskim tehnologijama, inženjeri iz područja tehničkih znanosti, pravnici kao i vanjski suradnici znanstvenih institucija i fakulteta među kojima su FSB, FKIT i Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.