POREČ BEZ PLASTIKE: Štednja i briga za okoliš

Grad Poreč je donio pozitivnu odluku o potpunom izbacivanju plastike iz gradske uprave, ali i svih drugih gradskih ustanova. Drugim riječima, projekt naziva „Grad Poreč – odgovoran i održiv Grad“ će obuhvatiti više od 600 zaposlenika – od odgojiteljica u vrtiću i nastavnika, djelatnika gradske knjižnice i muzeja pa do djelatnika Pučkog otvorenog učilišta, Doma za starije i nemoćne te gradske uprave.

Sve se direktno potiče na promišljanje o svakodnevnim postupcima, ukazujući na drugačiji pristup situacijama i predlažući postupke i svakodnevne navike koji se mogu promijeniti, a kojima se ostvaruje zajednička korist, te stvara kvalitetnije životno okruženje. Projektom se dodatni naglasak stavlja na važnost promišljanja o nasljeđu u našem okolišu koje svatko od nas ostavlja idućim generacijama –  rekao je dogradonačelnik Elio Štifanić.

Osim izbacivanja plastike, ovim se projektom radi i na uštedi energije. Primjerice, na sva trošila će se postaviti pametne utičnice, dok će svi uredi dobiti termometre, kao i prikladne „eko-pakete“ sa staklenim vrčevima, čašama i bocama, eko kemijskim olovkama, platnenim torbama itd.

Komentiranje nije dozvoljeno.