POPLAVE U ZADRU: milijuni EUR za sanaciju šteta i za odvodnju

U Zadru je potpisan sporazum o sufinanciranju projekta zaštite voda, zaštite od štetnog djelovanja voda te sanacije šteta nastalih u rujanskim poplavama na području Grada. Sporazum su, uz nazočnost ministra zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislava  Ćorića, potpisali gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Odvodnje Grgo Peronja.

Najprije će započeti radovi na sanaciji pročistača, čija je vrijednost 5 mil. KN. Slijedit će sanacija izvorišta Novi Bokanjac i Ričine sa znatno višim troškovima – na Ričinama 17 mil. KN a na Novom Bokanjcu 57,7 mil. KN. Ministar Ćorić izrazio je zadovoljstvo što nakon prvog dolaska kada se osvjedočio u posljedice poplave i kada su se zbrajale štete, sada dolazi kako bi potpisao sporazum kojim će se u najkraćem mogućem roku sanirati oštećeni objekti.

„Sporazum je bitan jer se njime osigurava daljnja investicija u sanaciju šteta nastalih uslijed poplava, daljnja zaštita od štetnog utjecaja poplava te zaštita vodocrpilišta Novi Bokanjac. S time se paralelno odvija EU projekt odvodnje cijelog područja Bokanjca i Novog Bokanjca vrijedan 51 mil. KN, što je ujedno i dio velikog projekta kojim će Zadar postati grad bez crnih jama,“ rekao je uoči potpisa sporazuma gradonačelnik Dukić.

Komentiranje nije dozvoljeno.