PODIZANJE KOMUNALNOG STANDARDA: MGIPU objavilo listu sufinanciranih projekata

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je kako se na Poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini prijavilo 397 gradova i općina. Dostavljeni su projektni prijedlozi ukupne vrijednosti 371,6 mil. KN, a traženo sufinanciranje iznosilo je 120,2 mil. KN.

Povjerenstvo je po provedenom postupku ocjenjivanja, u okviru raspoloživih sredstava, izradilo rang listu projekata te predložilo ministru projekte za sufinanciranje. Sredstva za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu, a ukupni prihvatljivi troškovi pojedinog projekta sufinanciraju se maksimalno u Javnim pozivom definiranom postotku prema stupnju razvijenosti, odnosno do najviše 400.000 KN.

Sve projekte koji su dobili zeleno svjetlo Ministarstva možete pogledati na poveznici: https://mgipu.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Komunalno/Popis_projekata_KGKS_2020.pdf

Komentiranje nije dozvoljeno.