„PAMETNA SELA – EU KONCEPT RAZVOJA RURALNE ZAJEDNICE“: Konferencija u Osijeku na temu strateškog razvoja ruralnih područja

Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost koncepta „Pametna sela“ te u suorganizaciji s Uredom zastupnika u Europskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislava Sokola i Ministarstvom poljoprivrede te Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije organizira Konferenciju „Pametna sela – EU koncept razvoja ruralne zajednice“. Konferencija će se održati 9. srpnja 2021. godine s početkom u 10,00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Na Konferenciji će se predstaviti smjernice novog europskog koncepta te primjeri dobre prakse u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Kroz uvodna obraćanja i panel raspravu cilj konferencije je stručnoj i široj javnosti predstaviti mogućnosti koje pruža EU koncept Pametnog sela kao odrednice strateškog razvoja za ruralna područja.

Sudionici Konferencije su potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, zastupnik u Europskom parlamentu doc.dr.sc. Tomislav Sokol, ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, kao i brojni stručnjaci iz područja ruralnog razvoja.

Konferencija se organizira u hibridnom obliku na način da će dio sudionika sudjelovati uživo, dok će ostalim zainteresiranim sudionicima biti omogućeno praćenje online.

Komentiranje nije dozvoljeno.