ODVODNJA ZA 8.500 STANOVNIKA: Započeli radovi na kanalizaciji Rugvica – Dugo Selo

Početkom tjedna i službeno su započeli radovi na EU projektu „Rugvica-Dugo Selo – sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“. Radi se o 173 mil. KN vrijednom projektu, od čega su 125 mil. KN bespovratna sredstva iz EU.

Po završetku radova, izgradit će se čak 85 kilometara kanalizacijske mreže, 10 crpnih stanica, četiri retencijska bazena, što će omogućiti priključenje za 8.500 stanovnika na sustav odvodnje. Na području Općine Rugvica na 50 kilometara kanalizacijske mreže priključak će dobiti oko 1.500 domaćinstava, i on će za sve njih, kao na području Dugog Sela biti besplatan.

Ovime bi trebali završiti sustav koji je započeo 2011. godine kada je napravljen osnovni sustav kolektora na ovom području. Ovo danas što radimo je sekundarna mreža koja vodi prema većem spajanju stanovništva na sustav javne odvodnje, rekao je direktor Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten. Projekt odvodnje nam puno znači, kazao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, dodajući kako više neće biti septičkih jama i kanala, a ono najvažnije bit će pretpostavke za dolazak novih ljudi na naše područje, zaključio je Panian.

Komentiranje nije dozvoljeno.