Obilježen dan Hrvatskih voda. Voda za građanstvo u 2018. ne bi trebala poskupjeti!

Svečanom proslavom Hrvatske vode obilježile su 141. godinu organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj i Dan Hrvatskih voda. Tom prigodom istaknuti su primjeri uspješnih projekata te naglašena važnost daljnjih ulaganja te dostizanje visokih europskih standarda.

Nakon što su u cijelosti iskorištena raspoloživa EU sredstva iz prethodnog financijskog razdoblja, krenulo se i s korištenjem novih gotovo 8 mlrd. KN EU sredstava koje su za projekte iz resora voda Hrvatskoj dostupne u financijskom razdoblju 2014.-2020, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić ovom je prigodom istaknuo važnost Hrvatskih voda u kontekstu kreiranja kvalitete vodnih usluga te se osvrnuo na Zakon o financiranju vodnog gospodarstva i Zakon o vodama koji prolaze javnu raspravu, a zbog čijih se izmjena postavlja pitanje poskupljenja vode te najavio financiranje projekata rekonstrukcije i sanacije vodoopskrbne mreže. Voda ne bi trebala poskupjeti prenijeli su mnogobrojni mediji riječi resornog ministra. Smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu je naš važan cilj, ali i naša obaveza prema budućim generacijama, naglasio je ministar Ćorić.

Komentiranje nije dozvoljeno.