NAJAVA SKUPA U PULI: Kako obnoviti i bolje valorizirati groblja u jugoistočnoj Europi?

Nakon prošlogodišnjeg Adriatic Cemetery Days-a u Dubrovniku, druga specijalizirana konferencija na temu groblja i pogrebnih usluga, ove će se godine održati u Puli 20.-21. studenog 2017. Radi se o jedinstvenom skupu ove tematike u Hrvatskoj i regiji, koji će kroz dva dana bogatog programa okupiti sudionike iz područja pružatelja pogrebnih usluga, komunalnih tvrtki, jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnih i međunarodnih institucija, nevladinih udruga, dobavljače tehnologija te svih ostalih uključenih u pogrebne usluge i očuvanje kulturne baštine.

Glavna tema konferencije će problematizirati potrebu intenzivnije obnove i veću kulturnu valorizaciju groblja kao specifičan dio baštine kao dio komunalnih usluga, a eminentni predavači iz zemlje i inozemstva će predstaviti najbolje prakse iz područja održavanja groblja i krematorija te obavljanja pogrebnih poslova u zemljama jugoistočne Europe.

Domaćin ovogodišnje konferencije je uspješna pulska tvrtka MONTE GIRO d.o.o., a tijekom studijske posjete sudionici će imati priliku obići Mornaričko groblje u Puli. Postoji potreba za ovakvim i sličnim specijaliziranim konferencijama koje će napokon u fokus javnosti dovesti grobljansku i pogrebničku djelatnost u jugoistočnoj Europi, rekao je direktor Monte Giro d.o.o. Darko Buršić te izrazio nadu da će se kolege i ove godine odazvati u velikom broju, a osim brojnih stručnih sadržaja u planu su i dodatni sadržaji posjete Brijunima te istarskim vinogradima i maslinicima.

Komentiranje nije dozvoljeno.