KAKO IZDRŽATI GOSPODARSKU KRIZU SA SMANJENIM PRIHODIMA?: Konferencija „Oporavak lokalnih proračuna i komunalnih investicija“ – 31.08., Zagreb (hotel Westin)

Točno šest dana je ostalo do konferencije koja će obraditi ključne probleme JLS i komunalnih društava vezane uz smanjene prihode i neizvjesnu budućnost komunalnih investicija. Svjedoci smo kako je zdravstvena kriza za sobom povukla i onu gospodarsku, te kako nas očekuje težak period recesije.

Osim toga, Vlada je najavila reduciranje broja jedinica lokalne samouprave, stoga će navedena konferencija biti odlična prilika za raspravu i upoznavanje s preciznim planovima Vlade i otkrivanje razloga za najavljena okrupnjavanja i reviziju teritorijalnog ustroja.

Ključne teme bit će štednja, niže plaće, manji proračuni, reforma regionalnog modela uprave, fleksibilnost porezne politike, lokalno raspolaganje prirodnim resursima, budućnost ulaganja i održavanja komunalne infrastrukture, a govorit će se i o mjerama za pomoć, kao i o mnogim drugim važnim temama.

Konferencija će okupiti dionike cjelokupnog komunalnog sustava, od predstavnika komunalnih društava, donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini do sveučilišnih stručnjaka. S obzirom na aktualnost tema lokalnih proračuna i razmjer komunalnih investicija u Hrvatskoj i regiji, očekuju se dinamična interakcija i rasprave predstavnika JLS te tvrtki iz komunalnog gospodarstva iz Hrvatske i regije, zastupnika u Europskom parlamentu i predstavnika udruga, gradskih i općinskih vlasti i drugih stručnjaka.

Više informacija i prijave: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.