JESMO LI SPREMNI ZA DIGITALIZACIJU VODA? Konferencija u Zagrebu 12.07.2019.

Vrlo sadržajan i dinamičan program te velik broj sudionika već tradicionalno karakteriziraju ovaj središnji zagrebački skup koji će se 12.07. (petak) održati u hotelu Westin. Analizom interesa među komunalnim tvrtkama iz područja vodoopskrbe i odvodnje utvrđeno je kako najviše zanimanja postoji za dinamiku (ne)povlačenja sredstava iz EU fondova te za tumačenjem svježih zakonskih rješenja, planova okrupnjavanja i aglomeriranja, kao i za stalno aktualnu temu provođenja javne nabave u sektoru.

Gubici zahvaćene vode su i dalje tematski top prioritet, unatoč nizu pokušaja da se postignu poboljšanja, a dio njih može doći upravo kroz primjenu inovacija u kontekstu digitalizacije i očitavanja gubitaka satelitskim putem. Digitalizacija je globalni i europski prioritet no potrebno je pažljivo odrediti postojeću razinu informatizacije u sektoru te kadrovski potencijal, bez kojeg nije moguća primjena tehnoloških i informatičkih inovacija.

Konferenciji će nazočiti predstavnici Vlade RH, odnosno Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te predstavnici Hrvatskih voda. Već tradicionalni partner konferencije je središnja strukovna nacionalna udruga HGVIK.

Na skupu je moguće predstaviti stručne radove, proizvode i usluge. Prijave sudjelovanja na info@komunal.hr, a više informacija dostupno je na +385 1 6329 111. www.komunal.hr

PRIJAVITE SE

Komentiranje nije dozvoljeno.