INVESTICIJE U AGLOMERACIJE IZNOSE 22 MLRD KN: Ministar Ćorić otvorio radove na aglomeraciji Bjelovar

Prošli tjedan započeli su radovi na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje u okviru projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“. Ukupna vrijednost projekta je 257,4 mil. KN, od čega se 147,6 mil. KN financira iz sredstava EU.

Time će se rekonstruirati cjevovodi i kućni priključci u 18 bjelovarskih ulica te će se izgraditi nova vodovodna mreža u Općini Rovišće. Isto tako, planira se i izgradnja nove mreže odvodnje u dijelu Bjelovara i nekim prigradskim naseljima.

Početak radova obišao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te naglasio kako će se time podići standard građana te nadodao kako se trenutačno na području Hrvatske provode radovi, tj. investicije u aglomeracije vrijedne 22 mlrd. KN. – To je jamstvo da će do kraja 2023. doprinos građevinskog sektora rastu gospodarstva biti ogroman – zaključio je ministar. Inače, ovi radovi na aglomeraciji Bjelovar su najveći projekt u povijesti grada, a rok provedbe je ožujak 2023. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.