INFRASTRUKTURA U ISTRI: Nove cijevi vodovoda i kanalizacije stižu i u neuređenu periferiju

Općina Fažana u Istri investira u kanalizaciju i vodovodnu mrežu na periferiji Valbandona, čime će stihijsko naselje Čizma konačno dobiti komunalnu infrastrukturu, vodu i odvodnju, na propisan i reguliran način.

Za naselje neobičnog imena, iako se nalazi tik uz Puljsku cestu na ulazu u Valbandonu, šira je javnost saznala tek nakon poplave u ljeto 2014. godine kada su se bujice uslijed silnih oborina slile u ovo područje. O količinama vode govori i činjenica da su danima vatrogasci i fažanski komunalci ispumpavali vodu preko županijske ceste prema moru. Investicija ipak ne obuhvaća i oborinsku odvodnju, koja se neće graditi zbog tehničkih nemogućnosti.

Nakon provedbe ovog infrastrukturnog uređenja slijedi i projekt javne rasvjete, a tamošnji su mještani, napomenuo je načelnik Fažane Radomir Korać, nakon godina života bez propisne infrastrukture, s jamama i nesigurnim priključcima, i više nego zadovoljni investicijom, koja će Općinu koštati nešto više od 1 mil. KN. Od toga će se na vodovodnu mrežu utrošiti 452.000 KN, a na fekalnu odvodnju gotovo 600.000 KN. Kao najpovoljniji izvođač izabrana je zagrebačka Vodotehnika, koja s podizvođačima ima 45 kalendarskih dana za dovršetak radova. Uz Čizmu, infrastruktura će se graditi i u obližnjem naselju Mala Vala u vrijednosti od gotovo 1,6 mil. KN.

Komentiranje nije dozvoljeno.