Godišnje okupljanje stručnjaka za otpad / Bogat program konferencije u Zagrebu 25.09.2023.

Poštovani,

Časopis KOMUNAL već tradicionalno krajem rujna u zagrebačkom hotelu Westin organizira sektorsku konferenciju na kojoj se raspravlja o okolišnim politikama, komunalnom otpadu te o postignutim rezultatima u proteklim razdobljima. U sljedeći ponedjeljak 25.09. rezimirat će se tržišne prilike i najaviti novi smjerovi u sektoru komunalnog otpada, bilo da se isti određuju iz Bruxellesa ili su dio mnogobrojnih aktivnosti koje se pokreću i odvijaju u Hrvatskoj.

Glavni institucionalni partner konferencije je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čiji predstavnici će aktivno sudjelovati u radu skupa, bilo kroz panel rasprave ili kroz najave budućih mnogobrojnih aktivnosti ovog važnog provedbenog tijela u RH.

Na skupu se očekuje prisustvo Željka Turka, predsjednika Udruge gradova koja je proteklih godina bila tradicionalni partner časopisu KOMUNAL u organizaciji niza sektorskih evenata i događanja u Hrvatskoj, kao i u zemljama regije JIE i vrlo ažurno brine o informiranju svojih članica i cijelog sektora. Prema najavi, očekuju se i predstavnici resornog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, kao i cijenjeni predstavnici akademske zajednice, odnosno predstavnici Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.

Ključni govornik iz Bruxellesa je zastupnica Sunčana Glavak koja će predstaviti temu “pravo na popravak” za koju je od strane Europskog parlamenta određena za izvjestiteljicu.

Iz Hrvatskog sabora dolaze zastupnici Anka Mrak Taritaš i Dario Zurovec, ujedno i gradonačelnik Svete Nedelje, uz napomenu kako komunalni otpad odavno predstavlja jedno od ključnih političkih i razvojnih pitanja, a ne simbolizira samo tehničke ili infrastrukturne izazove kojih u sektoru ne nedostaje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedinice lokalne (područne) samouprave te komunalna društva predstavljaju najbrojniju skupinu od očekivanih 150 sudionika.  Tvrtka Gradatin d.o.o. je tehnološki partner konferencije i njihovi predstavnici će predstaviti ekološke trendove kod komunalne opreme te će za sudionike osigurati bogat  prospekti materijal s nizom tehničkih informacija.

http://www.komunal.hr/wp-content/uploads/2023/09/Otpad-2023-25.09.-program.pdf

Časopis KOMUNAL poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na e-mail info@komunal.hr

Vidimo se u Zagrebu 🙂

Komentiranje nije dozvoljeno.