GODINA VELIKIH RADOVA: Potpisani ugovori za EU financiranje vodno-komunalnih projekata

Već prvi tjedan nove godine potpisana su dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekata poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture, u srijedu 3.1. za aglomeraciju Nin-Privlaka-Vrsi te u četvrtak 4.1. za Veliku Goricu.

Projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“ ukupno je vrijedan 498,5 mil. KN, od čega se 268,7 mil. KN, odnosno 67,4% odnosi na bespovratna EU sredstva kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“.  Ovim će se projektom do 2022. godine izgraditi 124 km nove te rekonstruirati 20,6 km kanalizacijske mreže, izgraditi 39 novih crpnih stanica i njih 9 rekonstruirati te nadograditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić kazao je kako se radi o jednom od najvećih građevinskih, financijskih i komunalnih projekata u povijesti Velike Gorice.

Istovremeno će se provoditi projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi,  vrijedan 397,2 mil. KN, od čega se 70,8% (224,9 mil. KN) sufinancira bespovratnim EU sredstvima. Kroz projekt će se izgraditi preko 102 km kanalizacijske mreže i 34 crpne stanice, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, sanirati vodovodna mreža u duljini 31,8 km te nabaviti oprema za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda. „Aglomeracija Nin-Privlaka-Vrsi jedna je od većih aglomeracija u Hrvatskoj. Ovaj projekt predstavlja veliki iskorak, njime će se povećati priključenost na javni sustav odvodnje otpadnih voda na 83%“, kazao je prilikom potpisivanja ugovora ministar Ćorić. Župan Zadarske županije Božidar Longin je govoreći o važnosti projekta posebno naglasio kako je budućnost ovog dijela županije turizam, a on se ne može razvijati bez kvalitetne infrastrukture.

Komentiranje nije dozvoljeno.