FOND POTIČE KUPNJU ENERGETSKI UČINKOVITIH VOZILA: 130 mil. KN za kupnju vozila za gradski prijevoz i plovila

Nakon sufinanciranja električnih vozila i punionica, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio nove javne pozive namijenjene smanjenju CO2 emisija iz prometa. Sufinanciranje se ovaj put nudi za energetski učinkovita vozila gradskog prijevoza namijenjena prijevozu putnika te za plovila na alternativna goriva.

Za nabavku energetski učinkovitih vozila za gradski prijevoz, jedinicama lokalne samouprave i trgovačkim društvima u njihovom vlasništvu je od Fonda ukupno na raspolaganju 100 milijuna kuna. Dodatnih 30 milijuna kuna je osigurano za energetsku učinkovitost brodskog prometa, a osim lokalnih i područnih jedinica na ovaj se poziv mogu prijaviti i tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, ali i trgovačka društva i obrtnici.

Za svoje projekte potencijalni će prijavitelji moći dobiti do 40% sufinanciranja i to do 40 milijuna kuna za vozila gradskog prijevoza na alternativna goriva te do 10 milijuna kuna za nabavu učinkovitih plovila. Zaprimanje prijava za sufinanciranje vozila za gradski prijevoz počinje 19. listopada od 9:00 sati, a onih za nabavu plovila 29. listopada od 9:00 sati.

Komentiranje nije dozvoljeno.