FOND POMAŽE U ZBRINJAVANJU OTPADA U BANOVINI: Dodijeljena sredstva za aktivnosti gospodarenja otpadom

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je 50 mil. KN za sakupljanje, prijevoz i obradu otpada, nabavu opreme i druge nužne aktivnosti za gospodarenje otpadom na potresom pogođenom području.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić poručio je kako je prije obnove nužno očistiti sve lokacije na kojima je došlo do urušavanja te na adekvatan način zbrinuti građevinski i drugi otpad. Ministar je najavio kako će Fond i Ministarstvo napraviti plan aktivnosti te će već u ponedjeljak biti održan sastanak s predstavnicima Siska, Petrinje i Gline te njihovim komunalnim društvima kako bi se odmah krenulo u provedbu mjera gospodarenja otpadom.

Ako bude potrebe, Fond će također osigurati i 100% iznosa sredstava za eventualne dodatne radove na sanacijama odlagališta otpada ili za žurnu izgradnju reciklažnih dvorišta za građevinski i glomazni otpad, kao i za ostale vrste otpada.

Direktor Fonda Siniša Kukić je istaknuo kako Fond ima iskustva u provedbi ovakvih interventnih mjera te je slične aktivnosti proveo prije nekoliko godina na poplavljenim područjima Gunje i Hrvatske Kostajnice. „Djelatnici Fonda bit će svakodnevno na terenu, obići ćemo cijeli prostor i učiniti sve kako bi se što prije očistilo to područje i započela obnova kuća“, istaknuo je Kukić.

Komentiranje nije dozvoljeno.