EUROPSKA KONFERENCIJA O VODAMA U ZAGREBU: U fokusu su klima i čista voda!

Povodom obilježavanja svjetskog dana voda, časopis Komunal u Zagrebu organizira veliku konferenciju o vodama, a čija je glavna tema „Klima i čista voda“. Tematski naglasci obuhvaćaju EU politike u vodnom gospodarstvu, dostupnost pitke vode, Smart Water i digitalizaciju, primjenu inovacija i R&D rješenja, najbolja europska iskustva itd.

Hrvatska ima iznimno vodno bogatstvo po kojem je u samom europskom i svjetskom vrhu. Prema zalihama vode od 27.000 m3 po stanovniku Hrvatska zauzima prvo mjesto u EU. No, to je podatak koji je izvan Hrvatske uglavnom nepoznat. Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU zato je ključna prilika za promociju i brendiranje hrvatske vode, ali i za raspravu o njenoj zaštiti i odgovornom upravljanju.

Očekuje se kako će konferencija okupiti preko 200 sudionika, uglavnom domaćih i inozemnih dionika iz vodnog gospodarstva te predstavnike nadležnih institucija i političkih tijela iz Bruxellesa, EU članica i zemalja JIE. Bogati PROGRAM predviđa jednodnevnu obradu niza aktualnih tema u ponedjeljak 23.03., dok će pretkonferencijske aktivnosti uključiti druge zanimljive sadržaje, poput izložbe učeničkih fotografija, predstavljanje rezultata ankete o percepciji vode kod građana, okrugli stol o razini prisutnih droga u otpadnim vodama te degustaciju i izbor najbolje hrvatske vode.

Više informacija je dostupno na info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.