EDUKACIJA O RECIKLIRANJU: Osnovnoškolci iz Gunje pobijedili na natječaju Fonda

Na eko natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pod nazivom „Otpad odvoji i nagradu osvoji“  pobjednički tim iz Gunje osvojio je prvo mjesto za predstavu „Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo“. Natječaj je proveden u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom.

Nagrađena dječja predstava osmoškolaca iz Gunje na zanimljiv i maštovit način prikazuje kako se može pametno postupati s otpadom, čime se daje doprinos u očuvanju okoliša. Ravnatelj škole Stipica Mišura istaknuo je kako su njihovi učenici u svega pet dana predanog rada osmislili i realizirali scenarij i spasili Bon Bon. „Najveću zaslugu imala su djeca koja su s velikim entuzijazmom radila na predstavi od jutra do navečer s obzirom na kratko vrijeme natječaja”, istaknuo je ravnatelj dodavši kako je povelja Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske posebno vrijedno priznanje te kako je njihova škola dobila i međunarodni certifikat Ekoškole i stekla dijamantni status za promicanje eko načina života.

Učenici su nagrađeni jednodnevnim posjetom gradu Đakovu, a na sudjelovanje u natječaju i pobjedu podsjećat će ih majice s eko porukom, kao i vreće za odvojeno sakupljanje otpada koje im je uručila predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vlatka Gulan Zetić, voditeljica Službe zaštite prirode.

Komentiranje nije dozvoljeno.