ĐURĐEVAC ZAOKRUŽIO SUSTAV GOSPODARENJA OTPADOM: Završena gradnja i opremanje sortirnice i kompostane

Završeni su svi radovi na izgradnji i opremanju kompostane i sortirnice u Đurđevcu, a nove zgrade je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči s voditeljicom odjela za gospodarenje otpadom Lanom Franković iz Komunalnih usluga Đurđevac.

U sklopu provedbe projekta izgrađeno je postrojenje za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada te postrojenje za gospodarenje otpadom namijenjeno razvrstavanju, mehaničkoj obradi i skladištenju odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, a promotivnim aktivnostima nastavlja se niz kontinuiranih ulaganja u edukaciju i podizanje svijesti kod građana o važnosti odvajanja otpada i očuvanja okoliša.

Novoizgrađena kompostana i sortirnica imat će dugoročno brojne pozitivne učinke na kvalitetu života stanovništva kroz smanjivanje ilegalno odbačenog otpada, smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište te povećanja stope recikliranja otpada, ističu iz Đurđevca.

„Ovi projekti su posljednja stavka u implementaciji novog sustava gospodarenja otpadom u Gradu Đurđevcu. Grad je u suradnji sa Komunalnim uslugama proveo 10 projekata vezanih uz gospodarenje otpadom čija je ukupna vrijednost 22 mil. kuna, a za iste je osigurano sufinanciranje u iznosu od 14 mil. kuna. U Đurđevcu na tom pitanju radimo godinama, sustavno i planski te nemamo problema s otpadom. Realizacijom ovih projekata imat ćemo zaokruženu i samodostatnu priču za Grad Đurđevac i napravit ćemo veliki iskorak u gospodarenju otpadom“, zaključio je gradonačelnik.

Voditeljica Lana Franković je istaknula kako su strojevi prošli probni rad te će nakon odrađenog tehničkog pregleda kompostana i sortirnica krenuti u rad.

Komentiranje nije dozvoljeno.