Do kraja godine kreću prvi centri za ponovnu uporabu

Fond će uskoro raspisati natječaje vrijedne 7 mil. KN kojima će se sufinancirati uređenje takvih centara. U projektu otvaranja centara za ponovnu uporabu, koji je rezultat suradnje Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda, ministar Dobrović vidi potencijal otvaranja nekoliko stotina novih radnih mjesta.

“U travnju ćemo objaviti javni poziv kojim će se udrugama, zadrugama i komunalcima dodijeliti sredstava za projekte i ideje kako ponovno iskoristiti materijale i time smanjiti količine otpada. Naša je zadaća da do kraja godine prvi centri za ponovnu uporabu ugledaju svijetlo dana” izjavio je direktor Fonda Sven Mueller.

Najveća vrijednost projekta upravo je njegova socijalna i ekološka komponenta, složila se i pomočnica ministra zaštite okoliša i prirode Lidija R. Luttenberger. “Idemo prema kružnom gospodarstvu, prema nultoj stopi otpada u Europi i obnovljivom industrijskom sustavu” zaključila je Luttenberger na konferenciji o centrima za ponovnu uporabu koja se održala u 21.03. u Zagrebu.

Komentiranje nije dozvoljeno.