DALJNJI RAZVOJ E-MOBILNOSTI: Pregrada dobila prvu punionicu za električna vozila

Na parkiralištu ispred zgrade Gradske uprave u Pregradi izgrađena je punionica za punjenje električnih vozila snage 22 kW. Riječ je o projektu koji je bio prijavljen na Javni poziv za neposredno sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 54.092,50 KN, od čega je iznos sufinanciranja Fonda 21.637 KN.

Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila. Punjenje je za sada besplatno, a usluga punjenja električnih automobila bit će dostupna 0-24, sedam dana u tjednu. – Ovakvi projekti imaju za cilj očuvanje okoliša i promjenu ekološke svijesti kod svih nas. Kontinuirano nastojimo potaknuti svijest o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije kroz brojne projekte koje provodimo, a koji su ujedno i ciljevi inicijative Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju kojoj je i Grad Pregrada potpisnik – istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Ovime se Grad Pregrada pridružio karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti. Inače, prihvatljive za sufinanciranje bile su punionice minimalne ukupne snage 50kW DC ili 22kW AC, a tehnički koncept nije bio strogo reguliran pozivom, već je otvoren za raznovrsna rješenja glede naponskih sustava, snage, brzine punjenja te lokacije punionica i područja prometnih pravaca.

Komentiranje nije dozvoljeno.