ČISTOĆA DUBROVNIK ŠTEDI PAMETNIM BIGBELLY SPREMNICIMA: Pražnjenje 7.000 umjesto 40.000 puta!

Broj pametnih spremnika se u gradu pod Srđom sada popeo na njih ukupno 77, čime se u velikoj mjeri digitaliziralo upravljanje javnim otpadom. Također, na većini lokacija ovime je omogućeno odvajanje reciklabilnog otpada.

Čistoća Dubrovnik je u zadnjih godinu dana, u odnosu na sve hrvatske gradove koristila najviše pametnih spremnika, što je s obzirom na mondeni status dubrovačkog turizma donekle i razumljivo. Dobavljač spremnika Bigbelly ističe kako su zahvaljujući implementaciji ovih pametnih rješenja postignuti izvanredni rezultati te su u slučaju Dubrovnika i najizraženije ostvarene uštede.

Na 15 lokacija od njih ukupno 24, korišten je dodatni Bigbelly spremnik za odvajanje plastične i metalne ambalaže. Kao rezultat toga smanjen je broj pražnjenja spremnika za javni otpad za 88%. Prije primjene novog sustava spremnici su pražnjeni na 24 lokacije u preko 40.000 slučajeva godišnje, a korištenjem Bigbelly sustava spremnici se prazne 7.000 puta godišnje.

Bez obzira na činjenicu što odvojeno prikupljanje komunalnog otpada uvjetuje veći broj spremnika i potrebu za više rada, upravo je pomoću pametnih spremnika ostvarena ušteda od 30.000 pražnjenja i stotine radnih sati.

Komentiranje nije dozvoljeno.