CEMETERY DAYS: Položaj grobalja u okruženju korona krize

Časopis Komunal sa zadovoljstvom najavljuje održavanje konferencije Zagreb Cemetery Days, specijalizirani skup na temu: Položaj grobalja u okruženju korona krize.Konferencija će se održati 19.06.2020. (petak) u Zagrebu (Hotel Westin, dvorana Panorama, 17.kat).

 Dosadašnji tematski događaji u organizaciji Komunala pokazali su se kao središnje mjesto okupljanja profesionalaca, stručnjaka, akademske zajednice i komunalnih tvrtki koje grobljima žele upravljati na što stručniji i profesionalniji način. Stalna tema i razvojni izazov odnosi se na valorizaciju kulturne i povijesne baštine na grobljima što uz turističku valorizaciju predstavlja ključni sektorski smjer.

Konferencija ima za cilj artikulirati potrebe JLS i komunalnih društava, te potaknuti intenzivniju suradnju i komunikaciju komunalnih tvrtki, institucija i donositelja odluka te akademske zajednice na većoj promociji i kulturnoj i turističkoj valorizaciji groblja u post-korona okruženju koje je potaknulo niz specifičnosti u realizaciji komunalnih usluga.

Očekuje se kako će konferencija okupiti predstavnike pružatelja pogrebnih usluga, komunalnih tvrtki, jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnih i među­narodnih institucija, nevladinih udruga, dobavljača tehnologija te svih ostalih uključenih u pogrebne usluge i očuvanje kulturne baštine.

Dinamičan program uključivat će prezentacije, panel rasprave, razgovore s povodom što je sve jedinstvena prilika za razmjenu iskustava i mišljenja te predstavljanje primjera dobrih praksi.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane, kao i sudionike prethodnih izdanja da se pridruže ovom skupu koji će dati odgovore na mnogobrojna otvorena pitanja. Planira se održavanje niza zanimljivih rasprava i predstavljanje ključnih tematskih naglasaka vezanih uz funkcioniranje grobalja u specifičnom kriznom okruženju.

Cemetery days 2020 prijavnica

 

Komentiranje nije dozvoljeno.