BEOGRAD ULAŽE MILIJUNE U RECIKLIRANJE: Gradonačelnik Radojičić želi ljepši i uredniji grad!

Reciklažni centar JKP „Gradska čistoća“ u kojem na poslovima odvajanja otpada radi 50 radnika bio je mjesto posjete gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića koji je tom prigodom najavio veća ulaganja u recikliranje te je istaknuo cilj da svaka od 17 beogradskih općina ima po jedan reciklažni centar.

U centru se sada radi ručno, a odvajaju se papir, karton, staklo, plastika i metal. Odvojeni otpad se skuplja i preša te potom odlazi u daljnju proceduru reciklaže. – Dolaskom u reciklažni centar želimo pokazati građanima način na koji se reciklirani otpad dalje tretira, a ujedno im pružiti potpunu informaciju kako bi bili sigurni da odvajanje otpada pruža višestruke prednosti – rekao je Radojičić.

Napomenuo je i kako je tijekom prošle godine zabilježeno povećanje od 20 posto kad je u pitanju ukupna količina recikliranog otpada u Beogradu, uz daljnja ulaganje za unaprjeđenje ove djelatnosti. – Ove godine za istu svrhu planirano je 520 mil. RSD, a želim napomenuti kako je u planu i postavljanje dodatnih 640 reciklažnih zvona, od kojih će 240 biti za staklo, a 400 za odlaganje kartona, plastike i metala. Također, spremno je 25.000 novih plavih kanti za odvajanje otpada, a bit će postavljeno i 300 podzemnih kontejnera za odlaganje reciklažnog otpada – rekao je Radojičić koji vjeruje da će se na taj način poboljšati kvaliteta života u Beogradu, a da će grad sigurno biti ljepši i uredniji.

Komentiranje nije dozvoljeno.