POČINJE IZGRADNJA CGO LUČINO RAZDOLJE: Sredstva za dubrovački centar osigurana su iz EU fondova

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić te direktor Agencije za gospodarenje otpadom Josip Bačić, u Dubrovniku su 7. veljače potpisali ugovor o dodjeli 287 mil. KN za projekt CGO Lučino Razdolje.

Za izgradnju ovog Centra za gospodarenje otpadom Dubrovačko – neretvanske županije osigurana su sredstva iz EU fondova, a kako bi se zaokružila financijska konstrukcija cijelog projekta, Fond će osigurati i dodatnu financijsku potporu u iznosu 81 mil. KN. – Ovaj sustav je pokrenut jer je to pravi smjer kojeg smo zacrtali u Planu gospodarenja otpadom RH. To je tako svugdje u svijetu, a mi idemo u smjeru uređenih svjetskih ekonomija i njihovog sustava gospodarenja otpadom – rekao je ministar Ćorić.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je centar ključni projekt ukupnog sustava gospodarenja otpadom u županiji. Centar Lučino Razdolje strateški je projekt koji se provodi u cilju organiziranog, gospodarski usmjerenog i cjelovitog načina gospodarenja otpadom na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Njegova ukupna vrijednost je 494 mil. KN. Uz gradnju samog centra, projekt obuhvaća izgradnju još šest pretovarnih stanica i to u Dubrovniku, Metkoviću, Janjini, na Mljetu, Lastovu i Korčuli. Završetak projekta očekuje se prije početka 2023. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.