BEOGRAD OSTVARIO 4 MIL. EUR PRIHODA OD RECIKLIRANOG OTPADA: Novac se namjerava upotrijebiti na dobrobit svih građana

Predsjednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, najavio je kako će građani koji budu razvrstavali otpad biti nagrađivani umanjenjem računa za iznošenje smeća te da će isti princip biti primijenjen i na gospodarske subjekte.

Naglasio je kako je namjera promijeniti svijest građana kako bi oni postali stvarni partneri pripremanja Gradske čistoće za poslovanje u 21. stoljeću. Namjera je novac koji se može zaraditi razvrstavanjem otpada upotrijebiti na korist svih građana Beograda, a očekuje se da će prihod od recikliranog otpada ove godine iznositi čak 4 mil. EUR. – Naša ideja je da u budućnosti u svih 17 gradskih općina imamo reciklažna dvorišta i da čitav sustav bude efikasniji i profitabilniji. Zato nam je potrebna suradnja s građanima – rekao je Nikodijević te dodao kako Gradska čistoća ima 2.000 potpisanih ugovora s gospodarskim subjektima kojima je omogućeno da, ukoliko sami odvajaju otad, isti bude potpuno besplatno odvezen.

Direktor JKP Gradska čistoća, Marko Popadić, istaknuo je kako se uz pomoć grada Beograda i Tajništva za zaštitu životne sredine provode vrijedne akcije zahvaljujući kojima se i prihod od recikliranog otpada povećao za gotovo 1 mil. EUR. – U suradnji s nadležnim tajništvom zamijenili smo ove godine 50 podzemnih kontejnera, a sljedeće godine isto ćemo učini s još 150. Podijelili smo 17.000 plavih kanti za reciklirani otpad, nastavljamo s postavljanjem reciklažnih otoka, a krenuli smo i u projekt obrazovanja djece ranog školskog uzrasta. Vozila smo obilježili porukama o važnosti recikliranja i voljeli bismo da sve što radimo rezultira zdravijim gradom i smanjenim pritiskom na jedini gradski deponij u Vinči – rekao je Popadić.

Komentiranje nije dozvoljeno.