ZELENI TJEDAN EUROPSKE UNIJE: Virtualni sastanci, konferencije i događanja za zelenu budućnost

Jučer je započeo Zeleni tjedan EU-a, najvažniji europski godišnji događaj u području zaštite okoliša. Iako se održava u potpuno virtualnom formatu, i ovaj put se kvalitetno obrađuju aktualne teme.

Uz uvodnu konferenciju u Lisabonu i konferenciju na visokoj razini u Bruxellesu, diljem kontinenta se odvija i više od 200 partnerskih događanja. U centru je tema bioraznolikosti i njenom doprinosu društvu i gospodarstvu te ulozi koju može imati u poticanju oporavka u postpandemijskom svijetu, otvaranju radnih mjesta i održivom rastu u skladu s europskim zelenim planom.

Tijekom tri dana s više od 30 virtualnih sjednica Zeleni tjedan EU-a bit će usmjeren na provedbu europskog zelenog plana i strategije EU-a za biološku raznolikost koju je Komisija donijela u svibnju te će pružiti priliku za preispitivanje našeg odnosa s prirodom, za promjenu aktivnosti koje uzrokuju gubitak biološke raznolikosti i širu ekološku krizu te za procjenu posljedica po naše gospodarstvo i društvo.

Ovogodišnji Zeleni tjedan također će biti ključna etapa na putu do sastanka na vrhu o biološkoj raznolikosti COP 15, koji je predviđen za 2021., na kojem svjetski čelnici planiraju donijeti desetogodišnji akcijski plan za biološku raznolikost.

Komentiranje nije dozvoljeno.