ZBRINJAVANJE GRAĐEVINSKOG OTPADA NAKON POTRESA: Karlovačka županija na sastanku u Fondu

U ponedjeljak je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održan sastanak na temu zbrinjavanja građevinskog otpada koji je nastao kao nusprodukt potresa u Karlovačkoj županiji. S obzirom da je Karlovačka županija također nastradala u potresu, ima za cilj što brže sanirati štete na objektima.

Na sastanku su sudjelovali Martina Furdek-Hajdin, obnašateljica dužnosti župana, direktor Fonda Siniša Kukuć i suradnici.

S obzirom na iznimno tešku situaciju koja je zahvatila sva područja pogođena potresom pa tako i Karlovačku županiju, Fond je dodijelio 5 milijuna kuna Karlovačkoj županiji za sanaciju štete, kako bi se nakon toga moglo pristupiti obnovi tih područja.

„U suradnji sa Županijom i tvrtkom Kodos intenzivno radimo i na projektu izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, što je ujedno najveći i najzahtjevniji projekt u sustavu gospodarenja otpadom“, rekao je direktor Fonda Siniša Kukić.

Kako bi se započelo s obnovom, prethodno je potrebno očistiti sve lokacije na kojima je došlo do urušavanja zgrada te na odgovarajući način zbrinuti građevinski i drugi otpad.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.