ZATVORENI PARKOVI I GROBLJA U ITALIJI: Venecija ograničila posjete na 16 grobalja

Većina talijanskih općina i gradova je u kontekstu sprječavanja širenja koronavirusa zatvorila parkove i posebice groblja za javnu posjetu. Na grobljima se odvijaju uobičajeni pogrebi, ali samo u prisustvu bliske rodbine, s time da se višekratno ističe kako je potrebno uvažavati minimalni sigurnosni razmak od najmanje jednog metra između prisutnih.

Danas je tvrtka Veritas, koja upravlja komunalnom infrastrukturom grada Venecije, posebice monumentalnim grobljem otoka San Michele objavila kako se obustavljaju sve posjete na 16 grobalja u općinskom području Venecije do 3. travnja.

Situacija u vezi s pogrebnim uslugama u regiji Lombardija, posebice u provinciji Bergamo dosegla je kritičnu točku zbog koronavirusa, uslijed problema s nedostatkom osoba koje trebaju preuzimati pokojnike te brinuti za ceremonije.

Pietro Bonaldi, direktor lokalnog komunalnog udruženja LIA objašnjava kako se uslijed povećanog broja smrtnih slučajeva tvrtke ne mogu odazivati na mnogobrojne zahtjeve za intervencijama, koje prelaze uobičajene kapacitete. – Mnogi su se operateri i poduzetnici razboljeli i više nisu u stanju odrađivati pogrebnički posao, koji je vrlo riskantan, slično kao i posao zdravstvenih radnika. Od vlasti tražimo da pojednostave pogrebne postupke kroz jednostavne potvrde i informatičku komunikaciju, primjerice kao što su to već usvojile lokalne vlasti u Bergamu – zaključio je Bonaldi.

Komentiranje nije dozvoljeno.