Zagreb: Bandić i Dobrović predstavili projekt kućnog kompostiranja

Projekt kućnog kompostiranja otpada predstavljen je prošli tjedan u Zagrebu, uz demonstraciju punjenja spremnika, u čemu se sudjelovali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar zaštite okoliša i energetike prof.dr. Slaven Dobrović. Projekt je namijenjen svim vlasnicima samostalnih stambenih jedinica i obiteljskih kuća s okućnicom, koji se mogu javiti na javni poziv, otvoren do 7. kolovoza 2017.

Građanima, koji iskažu interes, dostavit će se spremnici za kućno kompostiranje volumena 350-380 litara. Dio troškova bit će osigurano iz nacionalnih sredstava za gospodarenje otpadom, točnije 80 mil. KN, a moguće je povući i dio sredstava iz Operativnog programa konkurencija i kohezija 2014. – 2020.

Projekt je pokrenut s ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta života, odnosno smanjenja količine otpada koja završava na odlagalištima uz stvaranje kvalitetnog organskog gnojiva. Cilj je osvijestiti građane, da razmišljaju o otpadu kao korisnoj tvari, a ne kao trošku ili smeću, a da bi to učinili trebamo odvajati otpad, rekao je gradonačelnik Bandić te najavio donošenje plana gospodarenja otpadom u skladu s onim na državnoj razini.

Komentiranje nije dozvoljeno.