ZAGORSKE OPĆINE KROZ EU PROJEKT EDUCIRAJU 88% GRAĐANA: Ubaci u zeleni spremnik!

ČUVAJMO NAŠ OKOLIŠ, naziv je 70.000 EUR vrijednog projekta grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli koji ima za cilj osvješćivanje i senzibiliziranje građana za probleme otpada i okoliša. Iz Bruxellesa, točnije iz Kohezijskog fonda za ovu namjenu u Zagorje stiže čak 85% predviđenih sredstava.

Ovaj EU projekt je u tijeku i odnosi se na promociju održivog gospodarenja otpadom te kreira vrlo zanimljive promotivne slogane. ”UBACI U ZELENI SPREMNIK: Otkrij vrijednost sortiranja, jer tvoje je mjesto lijepo koliko je čisto”, poručuju autori i partneri ovog projekta u svojim nastupima kroz javni i medijski prostor. Provedbom sedam odabranih aktivnosti doprinijet će se ispunjavanju specifičnog cilja informiranja i educiranja građana s posebnim naglaskom na četiri teme: sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje te ponovnu uporabu predmeta.

Nositelji projekta na svojim web stranicama ističu kako je pravilno postupanje s otpadom vrlo važno, zbog svijesti građana koji često sami stvaraju stavove o zaštiti okoliša. Treba dodati kako ovaj projekt sadrži i vrijedne EU poruke o potrebi promocije održivog razvitka te promovira potrebu prepoznavanja uloge pojedinca i svih društvenih skupina u zaštiti okoliša.

Komentiranje nije dozvoljeno.