Veolia u Meksiku pokreće proizvodnju energije iz 1,6 mil. tona otpada

Gradonačelnik Mexico Cityja, Miguel Ángel Mancera Espinosa položio je početkom mjeseca kamen temeljac za budući otpadno-energetski pogon, prvi takve vrste u Južnoj Americi, ali i jedan od većih u svijetu. Grad Mexico povjerio je multinacionalnoj kompaniji Veolia izgradnju pogona te upravljanje na 30 godina. 1,6 milijuna tona kućnog otpada godišnje ili trećina gradskog otpada bit će tretirano i pretvoreno u zelenu energiju.

Izgradnja će trajati do 2020. godine, a lokalni mediji ističu pozitivnu stvar u činjenici da će ovaj projekt potaknuti otvaranje 3.000 novih radnih mjesta koja su potrebna za izgradnju pogona. Za njegovo upravljanje potrebno je više od 100 specijaliziranih tehničkih pozicija,dok će se dobivena energija koristiti za pokretanje podzemne željeznice.

Navedeno postrojenje za preradu otpada u Mexico Cityju bit će najveća pojedinačna jedinica za proizvodnju energije iz otpada kojom upravlja svjetski komunalni div Veolia. Radi se o francuskoj transnacionalnoj kompanija koja upravlja vodama, otpadom, transportom i energijom. Njezin je prihod 2012. godine iznosio više od 29 mlrd. EUR s 318 tisuća zaposlenih u 48 zemalja širom svijeta, iako najviše poslova grupacija obavlja u Europi te zatim u Aziji. Stoga je ovaj projekt vrlo važan za širenje u obje Amerike. Tvrtka iz iste grupacije Veolia – Voda je vodeća svjetska kompanija u pogledu upravljanja vodim resursima i odvodnjom.

Komentiranje nije dozvoljeno.