VELIKO RASTEREĆNJE CENTRA DUBROVNIKA: Planira se izgradnja čak tri javne garaže

Grad Dubrovnik uskoro bi mogao dobiti čak tri nove javne garaže u užem području grada, čime bi se trebale rasteretiti ulice, najavio je gradonačelnik Mato Franković.

„Nadamo se da ćemo uskoro dobiti građevinsku dozvolu za garažu iza OTP banke te da ćemo u idućoj godini početi radove na izgradnji. Tako je planirano i zasad nemamo prepreka. Imamo planiranu i garažu u Ulici Bartola Kašića u Mokošici. Tu smo izradili idejno rješenje, sad idemo na ugovaranje potvrde na glavni projekt, a izradili smo i idejno rješenje za garažu u Sv. Jakovu. I tu ćemo uskoro pokrenuli postupke za ugovaranje izrade potrebne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole kako bi krenuli u izgradnju“, rekao je Franković i dodao kako je gradu sigurno potrebno više parking garaža.

Planirana garaža u Gružu imala bi 400 mjesta na 15 tisuća četvornih metara građevine podijeljene na dvije podzemne i pet nadzemnih etaža.  U Ulici Bartola Kašića u Mokošici predviđena je garaža s 206 parkirališnih mjesta. Što se tiče garaže u Svetom Jakovu, radi se i na tom projektu, no ona će biti prvenstveno namijenjena lokalnim stanovnicima.

Komentiranje nije dozvoljeno.