VELIKI RADOVI NA VODNOJ MREŽI U OREBIĆU: Očekuje se značajno podizanje komunalnog standarda

Otvoreni su višemilijunski radovi na izgradnji vodovodne mreže Podgorje u Orebiću, čime će se izgraditi 4,5 kilometara cjevovoda i 46 priključaka te tako omogućiti pristup javnoj vodoopskrbi stanovnicima naselja Karmen, Gurića selo, Lampalovo i Bilopolje, koji su do sada vodu dobivali cisternama. Ukupna vrijednost projekta je 15 mil. KN, od čega Hrvatske vode sufinanciraju 80% iznosa.

Osim ovog projekta, iz Hrvatskih voda naglašavaju kako su na području Orebića u tijeku još dva projekta koja vrijedi istaknuti. Prvi je rekonstrukcija crpne stanice Dingač vrijedna 10 mil. KN, značajna za vodoopskrbu naselja Potomje, Pijavično, Kuna Pelješka, Donja Banda i Oskorušno, kao i za vodoopskrbu Trpnja u sušnom periodu kada kapaciteti lokalnog izvora Orah nisu dovoljni.

Drugi projekt je program smanjenja gubitaka vrijedan gotovo 24 mil. KN, a obuhvaća uspostavu sustava praćenja i kontrole gubitaka na distributivnom području Vodovoda i odvodnje d.o.o. Orebić kroz implementaciju sustava daljinskog nadzora, izvedbu mjerno-regulacijskih okana, uspostavu DMA zona te aktivnu kontrolu gubitaka i regulacije protoka i sanacije lokacija curenja.

Također, u tijeku je izrada studijsko-projektne dokumentacije i dokumentacije za nadmetanje u sklopu EU projekta aglomeracije Orebić čija je ugovorena vrijednost 8,1 MIL. KN.

Komentiranje nije dozvoljeno.