VEĆI RAČUNI ZA ODVOZ OTPADA: Riječani će od 1. studenog plaćati 25 posto veće račune

Prikupljanje miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada za kućanstva te pravne osobe i obrtnike na području Rijeke bit će skuplje za 25 posto, a cijene će rasti i u osam JLS u kojima uslugu obavlja KD Čistoća.

Razlog tome je znatno povećanje usluga Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Diektorica Čistoće Jasna Kukuljan podsjetila je da je Ekoplus, koji upravlja tim centrom, 1. listopada povećao cijenu obrade miješanoga komunalnog otpada s 470 na 540 kuna po toni, dok je cijena za glomazni otad povećana s 232 kune po toni na 1990 kuna. Čistoća je zbrinjavanje otpada u Marišćini dosad plaćala 27 mil. KN, a sada je cijena narasla na 48 mil. KN.

Čistoća je zato izradila nove kalkulacije cijena, koje su u proceduri u svih devet lokalnih jedinica, a novi cjenici bit će primijenjeni od 1. studenoga. Na području grada Rijeke riječ je o prosječnom povećanju oko 25 posto, a u drugim lokalnim jedinicama ovisit će o ostalim parametrima, kao što su reciklažna dvorišta. Za tročlano kućanstvo u Rijeci, koje je u prosjeku plaćalo 72,06 kuna na mjesec cijena će se povećati na 89,84 kune bez PDV-a, što je povećanje od 24,67 posto.

Komentiranje nije dozvoljeno.