USPJEŠNE VODICE: Stručno-poslovni skup o vodama ispunio očekivanja organizatora i sudionika!

U Vodicama je u nedjelju završio stručni skup pod nazivom ”Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji” gdje je preko 650 okupljenih sudionika tijekom četiri dana slušalo aktualne teme i poruke iz vodoopskrbe, odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda.

Između ostalog, govorilo se i o ekonomsko-pravnim aspektima poslovanja javnih poduzeća, kao i o provedbi projekata financiranih iz EU fondova. Nakon četiri godine sektor se ponovno okuplja u Vodicama, te sumiramo prve rezultate u provedbi EU projekata, istaknuli su na otvaranju predstavnici Udruge HGVIK koja već više od dva desetljeća uspješno organizira ovaj stručno-poslovni skup.

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike dr.sc. Mario Šiljeg podsjetio je kako Hrvatska, za usklađivanje s europskom direktivom o kakvoći vode namijenjenoj ljudskoj potrošnji i direktivom o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda treba do 2023. godine uložiti 3,7 mlrd. EUR u unaprjeđenje sustava javne opskrbe vode i pročišćavanje otpadnih voda.

Zemlja partner u projektu je Češka Republika, čiji je veleposlanik Vladimir Zavzal istaknuo kako mu je drago što se nastavlja suradnja na stručnim skupovima, a to traje preko deset godina. Ovaj skup je prilika za našu razmjenu iskustava na području vodovoda i pročišćavanja voda, rekao je Zavzal, te izrazio nadu da će razne tvrtke u sektoru pronaći partnere te kako bi se nastavila uspješna suradnja naše dvije zemlje, zaključio je češki ambasador. Sukladno navedenom, na skupu je potpisan Memorandum o suradnji između sektorskih udruga, hrvatskog HGViK-a i SOVAK-a iz Češke.

Cjeloviti izvještaj dostupan je ovdje.

Komentiranje nije dozvoljeno.