UDRUGA GRADOVA NUDI NOVU USLUGU: Besplatna izrada odluka o ustroju gradskih uprava

Udruga gradova u RH objavila je kako će svim svojim članovima ponuditi besplatnu izradu odluka o novom ustrojstvu gradskih upravnih odjela i službi. Razlog tome su, ističu iz Udruge, brojni prigovori na vanjske konzultante i eksperte koji nerijetko isporučuju „copy&paste“ odluke po visokim cijenama.

„Premda je zakonski okvir unificiran, svaki su grad i svaka gradska uprava specifični. Potrebe i poslovi gradova, turističkih središta prilično se razlikuju od gradova diljem slavonske ravni ili onih čije je područje disperzirano i obuhvaća brojna brdska/planinska naselja. Stoga i “nije sreća” prepustiti izradu odluka osobama/tvrtkama/organizacijama koje se u javnu, posebno lokalnu upravu ne razumiju niti imaju dovoljno saznanja o konkretnim potrebama grada, zakonodavstvu i dosadašnjoj sudskoj praksi“, pojasnili su iz Udruge gradova.

Također, nadodaju kako povjeravanje izrade organizacije gradske uprave takvim „ekspertima“ nerijetko rezultira lošim i neprimjenjivim aktima, kao i nelogičnim rješenjima, nezadovoljstvom službenika zbog „cjepkanja“ poslovnih procesa, a potencijalno i nepovoljnim ishodom po dovršenju postupka nadzora od strane nadležnih državnih tijela. Više informacija o novoj usluzi dostupno je putem maila: info@udruga-gradova.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.