U KRIŽEVCIMA POTPISAN 215 MILIJUNA KUNA VRIJEDAN UGOVOR: Kreće rekonstrukcija i izgradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje

U Križevcima je potpisan ugovor o rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje, ukupne vrijednosti 215,7 milijuna kuna. Prvi je to u nizu ugovora u sklopu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“ vrijednog 320,5 milijuna kuna, sufinanciranog od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Projekt se provodi na području Koprivničko-križevačke županije, a omogućit će priključenje dodatnih 4.807 stanovnika na sustav javne odvodnje otpadnih voda. Nadogradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na III. stupanj pročišćavanja i kapacitet 21.000 ES (ekvivalent stanovnika) doprinijet će se usklađenju aglomeracije Križevci s odredbama Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda. Naposljetku, izgradnjom i rekonstrukcijom sustava javne vodoopskrbe omogućit će se priključenje dodatnih 2.415 stanovnika, čime će se priključenost na sustav javne vodoopskrbe povećati sa 77% na 93%, a gubitci u sustavu smanjiti s 32% na 25%.

“U ovom trenutku, kao što znate, cijela Hrvatska je veliko gradilište. Ovim projektom, kao i svim dosadašnjim projektima aglomeracije, zajamčen je porast standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva”, naglasio je ministar Ćorić te dionicima projekta zaželio uspješno poslovanje.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.