U KOPRIVNICI OBILJEŽILI SVJETSKI DAN RECIKLIRANJA: Održana radionica „Ponovno upotrijebi i obnovi“

U susret Svjetskom danu recikliranja krajem prošlog tjedna održana je kreativna radionica „Ponovno upotrijebi i obnovi“ kojom je korisni stari otpad upotrijebljen za novu svrhu te je tako smanjen njegov negativan utjecaj na okoliš. Učenici 6.a razreda OŠ Đuro Ester i razrednica Sanja Antolić zajedno su uz pomoć djelatnika Komunalca Koprivnica od starih otpadnih guma i jastuka prikupljenih na Reciklažnom dvorištu Herešin izradili krevetiće za napuštene pse. Izrađene krevetiće od starih otpadnih guma i jutenih vreća koje su napunjene starim jastucima, učenici su s veseljem oslikali u raznim živim bojama i uzorcima te na taj način pokazali koliko su sposobne i vrijedne ruke kreativnih školaraca.
Osim što je ova kreativna radionica humanitarnog karaktera, ujedno je i primjer kako iz otpada stvoriti nešto novo, korisno i kreativno što će obradovati prijateljske njuškice i istovremeno sačuvati okoliš. Komunalac će izrađene krevetiće pokloniti koprivničkom Azilu, skloništu za životinje „Kira“ u Sigecu.
Obilježavanje Svjetskog dana recikliranja pokrenula je 2018. godine Svjetska zaklada za recikliranje, a za cilj ima educirati i osvijestiti sve građane svijeta kako bi se prepoznala i proslavila važnost recikliranja u očuvanju našeg okoliša i prirodnih resursa i tako osigurala budućnost našeg planeta.

Komentiranje nije dozvoljeno.