TRILJ, OTOK I DICMO DOBILI 133 mil. KN: Premijer Plenković obećao bolju vodoopskrbu i odvodnju

Stanovnici tri velika mjesta u splitskom zaleđu uskoro će dobiti kvalitetniju javnu vodoopskrbu i odvodnju te uređaje za pročišćavanje otpadnih voda. Potpisivanju prošlotjednih ugovora, ukupno vrijednih preko 248 mil. KN, nazočio je osobno premijer Andrej Plenković, koji je istom prilikom održao kratki sastanak s gradonačelnikom Trilja Ivanom Šipićem, županom Blaženkom Bobanom, kao i gradonačelnicima i načelnicima ostalih gradova i općina navedenog područja.

Potpisana su dva ugovora: o dodjeli bespovratnih sredstava i o sufinanciranju projekta integralnog sustava vodoopskrbe i odvodnje Cetinske krajine. Ukupna vrijednost je 248 mil. KN, a bespovratno je osigurano 133 mil. KN. iz programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Riječ je zapravo o usklađivanju Cetinske krajine s EU direktivama o vodama te o poboljšanju kvalitete vode namijenjene za ljudsku potrošnju, odnosno o potrebi pročišćavanja komunalnih otpadnih voda.

Sada ulazimo u fazu ugovaranja velikih projekata. Skočili smo s devet na 70 posto ugovorenih sredstava u mandatu naše Vlade, a to je 7,5 mlrd. KN. Već je isplaćeno 2,6 mlrd KN. Ići će se jako brzo jer dolaze veliki projekti na dnevni red, a to će se osjetiti u nekoliko sljedećih godina. Osjetit će se i u političkom smislu, no ono što je najvažnije – u konkretnom smislu za kvalitetu života građana, istaknuo je Plenković.

Komentiranje nije dozvoljeno.