TOMAŠEVIĆ ZADOVOLJAN NOVIM SUSTAVOM: Do kraja tjedna će s javnih površina biti uklonjeno 6.000 kanti

S prvim danom listopada u Zagrebu je započela primjena novog sustava gospodarenja otpadom. “Zadovoljni smo. Posebice u centru grada gdje je najveća promjena. Tu je sada najveći fokus i komunalnih redara i Čistoće. (…) Najave određenih oporbenih i drugih političara o nekakvom kaosu, planinama vrećica smeća na ulicama – nisu se dogodile”, izjavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Nadodao je i kako je iz centra pokupljeno oko 1.500 od 6.000 kanti s javnih površina, dok će do kraja tjedna pokupiti preostale. “Prodisale su ulice i imamo jako puno pozitivnih reakcija ne samo stanovnika centra nego svih građana Zagreba”, rekao je.

Foto: Grad Zagreb

Što se tiče podzemnih spremnika za centar, kaže da je javna nabava u tijeku za kupnju 50 setova s po tri podzemna spremnika. Njihova ugradnja će krenuti početkom sljedeće godine.

Tomašević je rekao i kako je dosad prodano oko 600.000 paketa ZG vrećica za miješani komunalni otpad, odnosno oko šest milijuna pojedinačnih.

“Ni Čistoća, ni komunalni redari, niti Grad, nitko neće zavirivati u sadržaj ZG vrećica da bi se utvrdilo je li netko stavio u nju nešto što se moglo odvojiti i završiti u plastici, metalu, papiru ili staklu. To se neće raditi”, poručio je Tomašević.

Komentiranje nije dozvoljeno.