TEHNIX SAMO DANAS ZAPOSLIO 30 NOVIH RADNIKA: Društveno odgovorno poslovanje i razvoj inovacija unatoč pandemiji

Kompanija Tehnix iz Međimurja na čelu s direktorom Đurom Horvatom, koja zapošljava preko 500 radnika, prednjači u primjeni zelenih rješenja, u razvoju inovativnih proizvoda te u društveno odgovornom poslovanju. Samo danas tvrtka je zaposlila 30 novih djelatnika koji će raditi na daljnjem razvoju tvrtke i proivoda, a podijeljene su i nagrade, odnosno priznanja dugogodišnjim djelatnicima za 10, 15, 2o i 25 godina u Tehnixu.

Inače, tvrtka uspješno plasira svoje ekološke proizvode na globalno tržište, a snažno jačaju i suradnju s akademskom zajednicom. Trenutačno u suradnji s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu rade na europskom projektu kompostiranja, s ciljem proizvodnje i primjene inovacija za tretiranje i transformaciju biorazgradivog otpada u korisno gnojivo. Na projektu surađuje i konzultantski tim Akademije tehničkih znanosti Hrvatske na čelu s prof. dr. sc. Vladimirom Andročecom.

Cijeli inženjerski tim od više desetina ljudi u kompaniji Tehnix intenzivno radi na razvoju nove tehnologije što u konačnici omogućava brzu i kvalitetnu proizvodnju eko komposta, a nedavno smo u Donjem Kraljevcu svjedočili uspješnoj prezentaciji tehnologija kompostiranja potencijalnim korisnicima koji su se visokom ocjenom izrazili o kompletnoj tehnologiji, strojevima i opremi te o novim tehnološkim procesima kojima se može postići proizvodnja kvalitetnog komposta u  kontroliranim uvjetima u vremenu od 6-8 tjedana, što je velika prednost u odnosu na do sada korištene tehnologije koje su to isto postigle u roku od 10-12 tjedana.

Recikliranjem biološki razgradivog otpada stvara se koristan kompost, što je najbolji primjer kružne ekonomije koju snažno promovira EU. Postupak kompostiranja biootpada je prihvatljiv za okoliš i ekonomski puno isplativiji od njegovog odlaganja na odlagalište s preostalim komunalnim otpadom.

Komentiranje nije dozvoljeno.