TEHNIX PROIZVODI I UGOVARA: Potpisan ugovor za vrtić u Koprivnici, isporučeno reciklažno postrojenje za Požarevac

Međimurska kompanija Tehnix nastavlja s uspješnim radom i u doba krize uzrokovane koronavirusom. Početkom travnja potpisan je ugovor o izgradnji dječjeg vrtića Starigrad u Koprivnici čija je vrijednost više od 6,6 mil. KN, a radove će izvoditi u suradnji sa zajednicom ponuditelja Bistra d.o.o.

Zgrada novog vrtića će biti samostojeća, prizemna građevina, koja će obuhvaćati tri vrtićke grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore poput sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama. Rok za završetak radova je 200 dana, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u sklopu programa Ruralnog razvoja te mjere 7.4.1.“Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Osim toga, tvrtka Tehnix je nedavno isporučila i kompletno postrojenje za reciklažu komunalnog otpada za grad i pokrajinu Požarevac u Srbiji. Projekt je financiran preko IPA programa, a montirali su ga djelatnici beogradskog Tehnixa gdje je zaposleno 50 djelatnika. Kapacitet postrojenja je 10 tona/sat, a puštanje u pogon planirano je za svibanj ove godine kada se steknu uvjeti i sigurnost od zaraze Covidom-19. Vrijednost investicije za samo postrojenje je 1 mil. EUR.

Komentiranje nije dozvoljeno.